Webbplatsen använder en bild av kvinnan med anorexi i ”Fantastisk” viktminskningspost


Illustration för artikel med titeln Site Uses Pic of Woman with Anorexia in Amazing Weight Loss Post

The Chive är internetets hem för alla saker ”fantastiska” och ”mind-blowing”, en slags Total Frat Move / BuzzFeed mashup med fokus på gifs, flickor i bikinis och vad som helst annat #viralt # innehåll de kan skrapa av golvet i webben och (knappt) packa om i en artikel. Och det är tydligen hur de använde ett foto av en kvinna i djupet av anorexi för ett inlägg om ”fantastiska” viktminskning ”omvandlingar.”

För fyra dagar sedan, Anne Marie Sengillo, som ibland använder Reddit-namnet IanSomerhaldersBitch, publicerade ett fotoalbum på en subreddit som heter R / ProgressPics. ProgressPics används vanligtvis av människor som vill visa upp sina foton av viktminskning eller ab-vinst, men Sengillo ville visa att hon återhämtat sig från en ätstörning. Hon har återhämtat sig i ett år efter sju års kamp och nästan 50 000 dollar i medicinsk skuld.

Albumets syfte är tydligt identifierat i inläggets titel, och bilderna är isär med omtänksam text om hur andra stora stressfaktorer i hennes liv förvärrade hennes ätstörning.

Men gräslökens Mac Faulkner, en av sajtens ledande författare och redaktörer, verkar ha blivit riktigt inspirerad av Sengillos berättelse om att doppa ner till 90 pund genom ångrad kraschdieting på college. Han använde ett foto av henne på hennes sjukaste bredvid ett foto av hennes före ätstörning för ett inlägg som heter ”Dessa viktminskningstransformationer är fantastiska.”

Här är en skärmdump av Sengillos foton i inlägget, som verkar ha tagits bort i morse. (Rubriken läser fortfarande ”28 foton” även om det nu finns 27).

Illustration för artikel med titeln Site Uses Pic of Woman with Anorexia in Amazing Weight Loss Post

Sengillo kontaktade Jezebel i morse och gav oss tillstånd att använda sitt riktiga namn. Hon kallar gräslökens inlägg ”sjukligt”.

”Jag lade upp mina bilder för att ge hopp till andra som kan ha kroppsbildsproblem”, skriver hon i ett mejl. ”Men The Gräslök använder mitt anorektiska foto som tappning. Min omvandling från 150 kg till 70 och sedan 90 kg är INTE något jag vill att någon ska se och tänka” Wow! Jag vill se ut som henne! ”” På det andra fotot tillägger hon , ”Jag var väldigt sjuk. Jag tränade i 4-5 timmar om dagen och åt mindre än 800 kalorier.”

Vi kontaktade Faulkner för kommentarer (via Twitter, eftersom han inte listar någon annan kontaktinformation) och kommer att uppdateras om vi hör tillbaka.

Skärmbilder via gräslök


Kontakta författaren på anna.merlan@gmail.com.
Offentlig PGP-nyckel
PGP-fingeravtryck: 67B5 5767 9D6F 652E 8EFD 76F5 3CF0 DAF2 79E5 1FB6

Source link