Tonåring får hepatit efter att ha försökt gå ner i vikt med grönt te


Illustration för artikel med titeln Teen Contracts Hepatit efter att ha försökt gå ner i vikt med grönt te

Här är något att tänka på nästa gång du får en av dessa ”mirakelgrönt te” e-postmeddelanden i din inkorg: läkare som behandlar en oidentifierad brittisk tonåring säger att hon fick hepatit och gulsot som ett resultat av hennes försök att gå ner i vikt genom att dricka grönt te. Och det läskiga är att hon inte är den enda personen som drabbas av detta öde.

Grubstreet rapporter att läkare som diagnostiserade tonåringen är säkra på att det gröna teet var den skyldige, även om det inte är själva teet som orsakade den medicinska nödsituationen – det är alla oreglerade tillsatser och bekämpningsmedel som sannolikt användes i dess produktion. Men tonåringen visste inte det och drack ungefär tre koppar grejer om dagen, även om hon inte kunde läsa anvisningarna eftersom de var på kinesiska. Tyvärr var hennes tillstånd så avancerat att det tog tonårsmånaderna att återhämta sig efter hennes sjukdom, möjligen på grund av att till och med en kortvarig sökning efter ”riktning mot grönt te viktminskning” antyder att ett sådant tillskott inte bör konsumeras mer en gång om dagen och under en period av högst tio dagar.

Enligt till Grub Street, det här är inte första gången den här typen av saker händer:

… ändå är det läskigaste med hennes fall att det inte är utan motstycke. Enligt en British Medical Journal fall Rapportera av läkarna som behandlade henne finns det dussintals fall som dokumenterar att individer blir sjuka efter att ha konsumerat teextrakt, tebladspulver och teinfusioner, även i bantningspiller. Ibland är leverskadorna så allvarliga att en transplantation krävs.

Enligt en uppskrivning av ärendet i British Medical Journal, en av anledningarna till att det är så svårt att hitta en orsak och behandla symtom på hepatit hos dem som använder ”helt naturliga” tillskott är det faktum att många patienter inte rapporterar att de tar dem. Denna tonåring presenterade till exempel först vad som tycktes vara en urinvägsinfektion – hon fick antibiotika – och avslöjade inte att hon drack diette förrän hennes tillstånd hade försämrats avsevärt.

Tonåringen återhämtade sig ganska snabbt efter att hon slutade dricka teet och fick IV-vätskor och mediciner, men läkare föreslår inte att du ska testa det själv. Även om teet inte ger dig hepatit kan det orsaka det okontrollerbar diarré och buksmärtor. Som en Jezebel-medarbetare påpekar kan folk dock bli förvånade över att få veta om sammanslagningens effekter eftersom namnet ”Hot Poop Medicine” bara inte har samma ring som ”Super Dieter’s Tea”.


Kontakta författaren på mark.shrayber@jezebel.com.Source link