Tidigare Yo-Yo Dieter Oprah Winfrey köpte en bit av Weight Watchers


Illustration för artikel med titeln Tidigare Yo-Yo Dieter Oprah Winfrey köpte en bit viktvaktare

Weight Watchers har fått en ny backer som råkar vara ett av de största medianamnen i världen: Oprah Winfrey. EGEN kanalägare har köpt en andel på 10 procent i dietföretaget och lagt till sitt namn i deras styrelse. För att räkna kalorier är en del av hur du ska leva ditt bästa liv.

Kämpar företag Weight Watchers International Inc. delade goda nyheter av deras femåriga avtal med Winfrey i en Securities and Exchange Commission-ansökan på måndag, enligt till ABC News. I avtalet gav Winfrey företaget tillstånd att använda sitt ”namn, image, likhet och godkännande för företaget, dess program, produkter och tjänster, förutsatt att hon godkänner det.” Hon kommer också att göra ”framträdanden”, vilket låter som reklam. I gengäld kan Winfrey använda ”programmet, produkterna och tjänsterna” och hjälpa till ”utveckling, planering och genomförande av sitt program”, vilket låter som att göra kalorieräkning mindre om antal knaprande och mer om ökad lycka och leva ditt bästa liv, henne varumärke för självhjälp. Till exempel, vad gör din själ säg om kolhydratprocenten i ditt dagliga matplanplan cirkeldiagram?

Är det bara jag eller känns det som 1990-talet igen, när Oprah vikt skulle variera när hennes popularitet ökade? Hon skulle stödja denna hälsoplan eller den personliga kocken och sedan få mer eller mindre vikt därefter, vilket förmodligen var stressande med tanke på att hennes kropp blev ett sådant tabloidfoder.

”Vi utvidgar vårt syfte från att bara fokusera på viktminskning till att bredare hjälpa människor att leva ett hälsosammare och lyckligare liv”, säger Weight Watchers VD och koncernchef Jim Chambers i ett skriftligt uttalande.

Winfreys andel i företaget kostade henne 43,2 miljoner dollar till 6,79 dollar per aktie och hennes tid i Weight Watchers-styrelsen slutade 2018. Naturligtvis, efter inköpet, sköt dietföretagets aktiekurser upp. Det blir intressant att se hur detta partnerskap utvecklas.


Kontakta författaren på Hillary@jezebel.com.

Bild via Getty.Source link