Shonda Rhimes säger att hon ville gå ner i vikt fick henne att känna sig ”grunt och kvinnohatande”


Illustration för artikel med titeln Shonda Rhimes säger att hon vill gå ner i vikt gjorde att hon kände sig grund och misogynistisk

I en intervju med Nightline som sänds ikväll, förklarar Shonda Rhimes hur oroande för hennes vikt fick henne att känna sig anti-feministisk.

Tv-drottningen gör för närvarande promo för Year of Yes, en bok om hur hon vände sitt liv genom att omfamna skrämmande situationer. En av dessa saker var viktminskning.

Rhimes berättar Nightline:

”Jag insåg att jag jobbar riktigt hårt på alla andra områden i mitt liv. Varför skulle jag inte kasta mig i att vara frisk och gå ner i vikt? ”

Innan Rhimes förlorade 127 pund säger Rhimes att hon tyckte att hennes önskan att gå ner i vikt på något sätt var ”grunt och kvinnohatande” och att det utmanade hennes idé om feminism:

”Jag hade ett verkligt problem med det. Som feminist kände jag mig som: ’Varför har jag ens den här konversationen med mig själv?’ Och jag skulle kämpa för alla kvinnors rätt att vara i vilken storlek hon ville vara. Det var fantastiskt för mig att jag hade så ambivalens om det. ”

Se ett klipp av intervjun nedan.


Kontakta författaren på klöver@jezebel.com.

Bild via ABC skärmdumpSource link