Några kosttillskott som innehåller ’amfetaminliknande’ förening


Illustration för artikel med titeln Några kosttillskott som finns att innehålla amfetaminliknande förening

En annan dag, en annan påminnelse om att du inte alltid kan lita på vad som är på sidan av en pillerflaska, och bara för att det står ”helt naturligt” gör det inte samma sak som en kli-muffin. Denna gång är det viktminskningstillskott, som mycket väl kan innehålla något som amfetamin.

BuzzFeed rapporterar på en ny studie av flera viktminskningstillskott (publicerad i Läkemedelsprovning och analys), som hittade flera gärningsmän:

De [eleven] produkter alla listar Acacia rigidula, en Texas buske, även känd som svartborste, på deras etiketter. De säljs allmänt online och i butiker. Som svar på studien har en av tillverkarna, Vitacost, slutat sälja produkterna.

De nya resultaten stämmer överens med 2013 studie utförd av forskare från FDA som visar att många produkter listas Acacia rigidula på deras etiketter innehåller också BMPEA. Den studien fann också att det var riktigt Acacia rigidula löv, kvistar och bark innehåller inga spår av BMPEA.

Nu är det inte klart vad BMPEA faktiskt gör mot dig, och ingen offentlig FDA-varning resulterade från 2013 års utredning. Kanske är det inte så stort! Men den nya studiens författare tycker att byrån borde sparka upp ett större väsen, med tanke på, hej, vi vet inte vad BMPEA gör mot dig och det är lite oroande. Sade Pieter Cohen från Cambridge Health Alliance: ”Det faktum att de inte har gjort någonting två år efter att deras eget forskargrupp har ordnat detta är helt oförklarligt.”

Hur som helst, detta är din vanliga påminnelse om att kosttillskott inte är FDA-godkända innan de träffar marknaden. De Los Angeles Times säger detta särskilt fynd i perspektiv:

Studien är ytterligare en runda i en långvarig strid mellan kosttillskottstillverkare, tillsynsmyndigheter och forskare om säkerheten och effekten av kosttillskott, som enligt 1994 års kosttillskott Health and Education Act från 1994 inte är föremål för FDA-testning innan de fördes till marknaden.

Med FDA som befogenhet att agera först efter att problem har upptäckts har resultatet varit ett katt-och-mus-spel där forskare upptäcker problem, tillsynsmyndigheter agerar och kompletterar tillverkare anpassar sina produkter och metoder, bara för att starta processen om igen.

Varningstömning.

Foto via Shutterstock /Tretton.


Kontakta författaren på kelly@jezebel.com.Source link