Motion är allt i ditt sinne, och ditt sinne kan förstöra din träning


Illustration för artikel med titeln Motion är allt i ditt sinne, och ditt sinne kan förstöra din träning

Att träna kan ibland få dig att tänka att du förtjänar lite något som droppar av kalorier men du har fel.

Enligt till NPR visar en ny studie från Cornell Food and Brand Lab att människor som upplevde sig att träna kraftigt också åt kraftigt efteråt eftersom deras hjärna var allt, ‘Du förtjänar det!’ Forskning fann också att dessa människor var mer benägna att ägna sig åt tomma kalorier, vilket kan leda till viktökning istället för viktminskning om det inte görs med måtta.

Hjärnan är trixy så.

Brian Wansink, professor i marknadsföring, och hans team följde två grupper människor på ett forskningsläger; båda grupperna fick höra att de tog den natursköna vägen, men bara en behandlades som om de fick en “riktig träning”. Deras vandringsguide drev dem att “gå avståndet” genom att utropa saker som “Halv mil att gå!” När “träningsgruppen” anlände åt de 35 procent mer chokladpudding vid lunchen än den andra gånggruppen. Wansink påpekar att det inte ens var bra pudding.

Han fann också att de tomma kaloriätarna åt mer desserter, men inte mer sallad eller grönsaker. Dessutom fann han att de som gick medan de lyssnade på musik istället för att fokusera på övningen åt mindre godis.

Takeaway? Övertyga dig själv om att träning är kul eller avkopplande – kanske genom att välja en aktivitet du faktiskt som – tänk bara inte på det som arbete, annars letar du efter självdödande snacks efteråt. Och om du gör det, varför störde du dig i första hand?

Bild via Getty.Source link