Marianne Williamson om vacciner, viktminskning och mental hälsa


Illustration för artikel med titeln Marianne Williamson har några intressanta ståndpunkter om hälsa

Bild: Getty Images

Marianne Williamson var ultimata meme foder efter kväll två av de demokratiska debatterna, henne new age-y etos och teatertalande röst som står ut i kostymhavet på scenen. Självhjälpsförfattaren, den andliga ledaren och aktivisten var toppsökta 2020-kandidat för natten, men det är oklart om intresset berodde på att hennes motstånd mot oändligt krig var inspirerande eller att alla bara ville veta vad allt helande kristaller tweets var omkring.

Williamson är den överlägset mest okonventionella utmanaren i loppet om Vita huset. Hon äger definitivt en bok om fluor. Men en del av hennes politik är faktiskt ett uppfriskande tillskott till valcykeln: Hon är en stark förespråkare för att minska barnfattigdom i Amerika, vilket minskar vårt militär närvaro utomlands och fördelar ersättningar för släkters ättlingar.

Här är vad hon sa under en CNN stadshus i april:

Du vet, vi kämpar inte tillräckligt – vi bekämpar inte tillräckligt klimatförändringarna på grund av vinst för fossila bränsleföretag. Vi har inte universell vård på grund av kortsiktiga vinster för sjukförsäkringsföretag och stora läkemedel. Vi har inte lönefred lika mycket som vi kriger på grund av kortsiktiga vinster för försvarsentreprenörer. Och vi har ingen övergripande lagstiftning om vapensäkerhet eftersom den, gud förbjudet, borde skära in i kortsiktiga vinster hos vapentillverkare. Det är omoraliskt.

Det här är de typer av positioner som till vänster kan komma bakom. Men när du väl grävt in i Williamsons ståndpunkter om vetenskap, medicin och hälsa, glöder en excentrisk men ofarlig kvinna som du kan göra en ängelkortsläsning med börjar dimma.

Här är en sammanfattning av några av Williamsons mer kontroversiella övertygelser inom hälsa och vetenskap:

På vacciner:

Williamson uppmärksammade nyligen kontrovers efter en kampanjhändelse där hon jämförde obligatoriska vacciner med kampen för kroppslig autonomi i abortkampen. Hon sa, ”Den amerikanska regeringen säger inte till någon medborgare i min bok vad de har att göra med sin kropp eller sitt barn.”

Hon försökte gå tillbaka på Twitter:

När du blev ombedd att förklara henne vaccin skeptiker hållning på Vyn, Williamson insisterade på att hon inte är emot obligatoriska vacciner, men hennes förakt för Big Pharma fördunklar det förtroende hon kan ha till vaccinationer:

[America has a] revolverdörrpolitik med vilken stor pharma, CDC och FDA är så mysiga så att miljontals amerikaner som inte är antivetenskapliga och inte är antivacciner har en djup oro. Dagarna med blind tro på stora läkemedel är över. Dagarna med blind tro på tanken att våra myndigheter gör rätt tillsyn, rätt förespråkande för det amerikanska folket mot ibland överskridandet av vinstdrivande industrier som lägger pengar framför människor … det är inte en irrationell eller orimlig sak. […]

Senare lade hon till följande bekräftelse:

Om jag var USA: s president –när Jag är USA: s president – det skulle finnas en kommission av forskare som lär sig så att det amerikanska folket ser vad som händer med dessa vacciner som inte betalas av stora läkemedel.

För ordens skull detta vetenskapliga samförstånd existerar redan.

Vid viktminskning:

I henne profil för Williamson, min kollega Esther Wang noterade att Williamsons bok från 2012 En kurs i viktminskning: 21 andliga lektioner för att överge din vikt för alltid rekommenderar att ”sätta ansiktet ovanpå en bild av en vacker kropp” och sedan visa dessa bilder ”på olika ställen runt ditt hem.” ”Detta råd stänger av thinspo, men det är bara toppen av isberget när det gäller Williamsons tvivelaktiga förhållningssätt till viktminskning och kroppsbild.

En kurs i viktminskning ramar också upprepade gånger att äta som en ”tvång” och är fylld med principer som ”Orsaken till din övervikt är i ditt sinne” och ”Orsaken till din övervikt är rädsla, vilket är en plats i ditt sinne där kärlek blockeras . ” Lösningen? Att ersätta rädsla med ”en ovärderlig kärlek” och ”att överlämna din vikt till Gud.”

Williamson skrev också:

Tragiskt nog är dock de som har tappat mest ofta de som har fått mest tillbaka. Vad som har hänt är att de har blivit förvirrade av något som deras medvetna sinnen inte kunde kontrollera: kraften i en tvång som har sitt huvudkontor inte i det medvetna utan det undermedvetna.

Jag fattar.

Vetenskapsjournalisten Erin Biba erbjöd sin egen snabba borttagning av den ”feta skamningen” som Williamsons bok förespråkar. I en Twitter-tråd, Biba hävdade att Williamson tror att överviktiga människor ”saknar andlig intelligens.” Williamson svarade”Jag har aldrig någonsin sagt eller skrivit något sådant.”

I gengäld delade Biba en skärmdump från En kurs i viktminskning som mer eller mindre hävdar att ”andlig intelligens” kommer att hjälpa kroppen att få ”naturlig intelligens.”

Förutsatt att naturlig intelligens är en kropp som bättre kan kasta fett, är Bibas slutsats av observation inte ogrundad.

Och för gott mått:

Om psykisk sjukdom:

Williamson anser att depression är för beroende av medicinering. Medan amerikanerna har många anledningar att så misstro mot giriga läkemedelsföretag, hävdade tweets Williamson att depression inte stigmatiserades förrän Big Pharma drog ut mediciner för att dämpa den:

Denna känsla upprepades 2018 när Williamson var gäst på Russell Brands podcast ”Under solen.” Hon insisterade på att det finns ”en konst att navigera i depression.”

Flera svar ifrågasatte Williamssons karaktärisering av depression, men Williamson stod på sin plats och hävdade fördelarna med meditation för att balansera hjärnkemi utan kilter.

Hon marknadsför också sin bok Tears to Triumph: The Spiritual Journey from Suffering to Enlightenment med en rad allvarliga men svaga motivationsfraser.

Och få henne inte igång med ADHD:

Vid … strålning:

I grund och botten skulle Williamson ha stoppat Tjernobyl.

Trots en annars progressiv politisk plattform är det svårt att ignorera misstanken att Williamson bara är ett hopp och ett hopp bort från en 14-delad tweet-tråd om chemtrails.

Source link