Hot Yoga är bara varmt, det hjälper dig inte att gå ner i vikt


Illustration för artikel med titeln Hot Yoga Is Just Hot, It Won & # 39; t Help You Losing More Weight

Bikram yoga kanske inte får dig att gå ner så mycket i vikt som du trodde. Faktum är att en ny studie visar att den bränner lika mycket kalorier som en snabb promenad. Någon i stretchbyxor har ljugit för oss.

I het yoga kan svettning och stretching få dig att tro att du dödar det när det gäller att kasta kalorier, men enligt till Tid, Dr. Brian L. Tracy, en träningsforskare vid Colorado State University, säger att det inte är så.

Tracy och hans forskare höll två experiment om Bikram yogas fysiska effekter med hjälp av en grupp friska men stillasittande vuxna utan yogaupplevelse och en annan grupp erfarna yogier. Under åtta veckor lade Tracy den stillasittande gruppen i en serie av 90 minuters yogakurser i 104-105 grader. I slutändan utvecklade de lite mer muskler, styrka och kunde verkligen stå på en fot länge … men deras vikt var en annan sak.

“För att vara ärlig blev vi ganska förvånade över den lilla storleken på viktförändringen, för när du är i Bikram-studion känner du att du jobbar riktigt hårt”, säger Tracy. ”Och kom ihåg att det här var människor som inte tränade regelbundet före studien. Vi förväntade oss en större nedgång. ”

De erfarna yogierna genomgick ett liknande experiment, förutom att denna grupp var “ansluten … till utrustning som är utformad för att mäta deras hjärtfrekvens, kroppstemperatur och energiförbrukning under en typisk Bikram-session.” Uppgifterna förklarade viktminskningspåverkan: under het yoga ökar din hjärtfrekvens och kroppstemperaturen i hög grad men ämnesomsättningshastigheten (dvs. hur många kalorier våra kroppar bränner) är densamma som att gå snabbt. Män bränner i genomsnitt 460 kalorier och kvinnor tappar cirka 330, säger Tracy.

Och medan du släpper mycket färre kalorier än väntat kan värmen fortfarande utgöra ett hot mot din hälsa. Allt som svettning svalnar dig inte om det inte avdunstar och ett klassrum där luftfuktigheten inte är korrekt inställd kan vara ett problem.

Var uppmärksam på dina kroppar, folkens. Om du känner dig illamående, yr, förvirrad eller utvecklar muskelkramper är det förmodligen dags att lämna det heta rummet och sitta, säger Tracy.

PS Drick inte en skit ton rött vin och försök att ta dig upp nästa morgon eftersom du vill “börja det nya året med rätt” med en het yogakurs eftersom du kommer att känna att du dör. Ta det ifrån mig.

Visionsi / Shutterstock.Source link