Du kommer aldrig att ha en “kändis kropp”


Illustration för artikeln The Truth Is Out: You Will Never Have a Celebrity Body

Fitness- och tabloidindustrin gör massor av deg av tanken att om du bara kan hitta rätt kombination av Soul Cycle och grönkålflisor och chiafröpudding och avsiktligt boende, kan du också ha Jennifer Anistons exakta abs. Sanningen är naturligtvis att du förmodligen inte kan. Du kan bara ha dina mage. Uppenbarligen.

Elizabeth Banks sprängde hela saken vidöppen, påstår denna HuffPo-artikel, när hon erkände att hennes tonåriga midja och knivskarpa kindben är resultatet av genetik, inte hårt arbete. “Det gjorde jag inte riktigt tror att jag var söt länge, sa hon Nytt utseende. “Jag tänkte aldrig på det. Jag är väldigt genetiskt välsignad. Jag kan inte förneka det, men jag jobbar hårt för att hålla mig ihop. Ja, jag har fina kindben och magra ben men jag kan inte ta någon kredit för det. “

Visst, du kan träna dig i gymmet och få din kropp i den mest fantastiska form som du kan tänka dig, men det är fortfarande din kropp, med alla konstigheter och klumpar och hudmärken och konstiga hårstrån som gör dig.

Här är HuffPo:

Men även utan att fördjupa sig i vår kulturs större besatthet av asketism, Banks kommentar (som faller i linje med tidigare stjärnan har gjort om ämnet) avslöjar bedrägligheten av kändisens fitnessmyten. Genom att tillskriva sina magra ben till genetik och inte ett “fem-steg celeb-träning” föreslår skådespelerskan att hon inte hade någon form av överlägsen disciplin som gjorde det möjligt för henne att uppnå utseendet. Dessutom hävdar banker att det inte finns någon konkret övning som de hemma kan utföra för att få samma magra lemmar (förutom att vara född av samma släktlinje, vilket lycka till med det). Ingen tvivlar på att många Hollywoodstjärnor anstränger sig mycket för att hålla jämna steg med samhällets allt strängare skönhetsstandarder. Men i verkligheten där National Association of Anorexia Nervosa and Associated Disorders citerar en statistik som säger att endast 5 procent av amerikanska kvinnor har naturligt den kroppstyp som porträtteras i reklam som idealet, Banker erkänner den extra – ofta ignorerade – sanningen att en stor del av dessa stjärnor också har kroppar som är benägna att anta en traditionellt attraktiv fysisk form som svar på deras arbete.

Genom att gå från “manus” exponerar skådespelerskan miljontals diet- och fitnessindustrier för frågor som de sannolikt inte vill möta: Om vi ​​inte kan få Elizabeth Banks ben oavsett viktminskningsprodukter, boutiquegymmedlemskap och personliga träningsvideor vi köper, varför ska vi i första hand ge bort våra pengar? Följ denna utredningslinje ett steg längre och det blir: Varför ska vi lägga mer värde på en enda typ av kropp som så många människor inte fysiskt kan uppnå oavsett vad, och som vissa människor kan uppnå utan något arbete alls?

Frågar du verkligen? Eftersom vi inte borde göra det.

Alla kroppar är bra kroppar. Bra jobbat med en kropp, kompis!

Bild via Getty.Source link