Dr. Ozs magiska dietpiller fungerar inte


Illustration för artikel med titeln Duh: Dr. Ozs Magic Diet Pills Dont Work

Jag vill inte vara orolig för någon, men den medicinska rådgivningen från Dr. Oz miiiiight är inte helt giltig. Dess ingen hemlighet att forskare och medicinska yrkesverksamma tror att Dr Oz är en kvak som bara bryr sig om betyg, och nu när Federal Trade Commission har kallat skitsnack på ett viktminskningstillägg som haukats av läkaren själv, har de ännu en anledning att hata honom.

För ungefär två år sedan presenterade Dr. Mehmet Oz det gröna kaffebönatillskottet på sin show och hävdade att produkten kan hjälpa dig att gå ner i upp till 20 pund utan någon träning. FTC tillkännagav nyligen en förlikning med marknadsförare av tillägget som inkluderar en kundutbetalning på 9 miljoner dollar och hindrar dem ”från att göra bedrägliga påståenden om hälsofördelarna eller effekten av något kosttillskott eller läkemedelsprodukt.” Vox rapporter:

Nu tillkännagav Federal Trade Commission just en gigantisk uppgörelse med en av tilläggsmarknadsförarna, Dr. Lindsey Duncan samt de företag han äger, Pure Health LLC och Genesis Today, Inc. På Oz-showen hävdade Duncan att pillerna kunde leda till nästan 20 pund viktminskning – och en minskning med 16 procent kroppsfett – på 12 veckor utan träning. Han sa också att påståendena stöddes av vetenskapen.

Det är fortfarande oklart om Dr. Oz verkligen förstår vad ordet ”vetenskap” betyder.

Jag tvivlar på någon med till och med en kortfattad förståelse för vem Dr. Oz är överraskad över denna nyhet. Oprah-protege och tv-programledare har komma under upprepade gånger för att driva produkter som inte stöds av forskare och det allmänna medicinska samfundet. Många av dessa produkter anses vara till stor del ineffektiva. vissa är direkt skadliga. Dessutom kritiseras Dr. Oz ofta för att han centrerat mycket av hans hälsoråd kring viktminskning.

Så bara om du behövde ännu en påminnelse: Rådgör med en vanlig läkare utan kändis innan du lyssnar på något som Dr. Oz säger att du ska göra.

Bild via Getty.Source link