Att inte sitta på din röv hela dagen är bra för dig


Illustration för artikel med titeln Överraskning: Att inte sitta på din röv hela dagen är bra för dig

Vänner, landsmän och medarbetare kedjade till sina skrivbord, det kan finnas goda nyheter för våra stillasittande kroppar. Bara en timme inte att sitta på din röv kan hålla läkaren borta, men du vet, äpplen är fortfarande coola också.

En ny studie publicerad i Mayo Clinic Proceedings hävdar att bara 60 minuter att göra allt annat än att sitta (ta inte mina ord bokstavligt här) kan kompensera för de negativa effekterna av att sitta på din rumpa och göra en massa ingenting i sex-åtta timmar i rad, även känd som “arbetande”. Enligt till Tid, Center for Disease Control och National Health and Nutrition Examination Survey gjorde en hälsostudie med 2223 deltagare mellan 12-49. Varje person hade en accelerometer i en vecka för att spåra deras aktivitet och sittande mönster. Överraskning, sittande spårades med lägre hjärtat kondition men det fann också att bara stå rättvis bättre hjärtsmässigt.

“Även personer som tränar regelbundet tillbringar den stora majoriteten av sin tid på att inte träna”, säger Dr. Jarett Berry vid UT Southwestern Medical Center. ”Och det verkar som om det vi gör när vi inte tränar är relevant för vår hälsa. Att förstå detta har förmågan att flytta paradigmet att tänka på träning mer dramatiskt än någonting annat inom träningsområdet. ”

Så du vet, flytta.

Bild via Getty.Source link