Är du en kultiverad anhängare av din träningsplan?


Illustration för artikel med titeln Are You a Cultish Devotee to Your Exercise Regimen?

Ny forskning visar att när människor känner sig utom kontroll, letar de efter säkerhet i hårdporrövning. Dricker du träningspasset kool-aid?

Tid tidskrift, teckning på en studie från Journal of Consumer Research kallas “Gör det på det hårda sättet: Hur låga kontrollenheter för produkter och tjänster med hög ansträngning”, konstaterar att träningsgrupper idag ser ut som Cobra Kai från Karate barnet – kultig och intensiv, i så många ord.

I forskningen fann Keisha M. Cutright och Adriana Samper att människor ibland använder träning för att utöva (var tvungen, förlåt) demoner från andra delar av sitt liv. Det kan till exempel vara smärtsamt att pressa din kropp för att lyfta fler vikter, men sinnets seger över materien är också bemyndigande. Det kan också vara en trevlig kontrast till andra livsupplevelser där en person kan känna sig som en bonde.

Dr Brock Bastian, en psykolog vid University of Queensland i Australien, har genomfört dussintals experiment för att undersöka den psykologiska sammankopplingen av smärta och njutning. … Ett av hans experiment bad folk att komma ihåg en tid då de hade handlat omoraliskt. Efter dessa tankar höll dessa studiedeltagare händerna i iskallt vatten längre än människor som inte hade varit beredda att komma ihåg en moralisk överträdelse. På samma sätt är “att gå på en hård körning kanske ett bekvämt sätt att få oss att må bättre efter att vi har uppfört oss dåligt”, förklarar Bastian. “Det får oss att känna att rättvisans skalor har balanserats på nytt.”

Cutright påpekar att inom ett träningsregiment som CrossFit kan människor trivas med strukturen och konkurrensen medan de arbetar med sina frågor. Bastian tillägger att uthärdande smärta framför en publik kan få dig att verka “tolerant, ihållande och stark” för andra, vilket är en annan form av kontroll och överlägsenhet.

På baksidan kan all denna kontroll vara dålig för människor som inte kan hantera all den makten. De med lägre självkänsla kan vara mer villiga att lida eftersom de känner att de förtjänar det och kommer att träna trots skador eller fysiska komplikationer som skulle sätta mest på sidan.

Visst, om du tränar gör du det för din hälsos skull (i stort sett). Men det kan inte skada att vara i samklang med några underliggande psykologiska motiv, om du har dem.

Bild via Karate Kid.Source link